Az ausztráliai Perth városában élő vegán aktivista, Tash Peterson bejelentette, hogy elköltözik az ország másik végébe, miután a hatóságok kitiltották Nyugat-Ausztrália állam összes italméréséből - írta a helyi sajtó. A nagy felháborodást okozó akcióiról ismertté vált 27 éves aktivista közölte, hogy reggel a rendőrség jelent meg nála, és átadták neki a tiltó határozatot, aminek értelmében nem léphet be olyan helyekre, ahol szeszes italt szolgálnak fel.

A nő elmondta, hogy tízezer ausztrál dolláros, azaz nagyjából 2,2 millió forintos pénzbüntetést kaphat, ha beteszi a lábát egy kocsmába, szórakozóhelyre, étterembe vagy italboltokba.

Peterson elmondása szerint a tiltást azért kapta, mert májusban berontott egy halétterembe, ahol zaklatni kezdte a vendégeket, közölve velük, hogy ők is felelősek a "halholokausztért".

Kapcsolódó

"Halholokauszt!" - vegán aktivisták zördültek össze a vendégekkel egy ausztráliai halétteremben

A vendégeket állatbántalmazóknak nevezték és a Netflix dokumentumfilmjének megnézésére buzdítottak.

Szerinte a tiltással csak el akarják hallgattatni, de ezzel állítása szerint nem érnek el semmit, mert csak máshol fogja tovább csinálni radikális tüntetéseit, amiket sikerként könyvelt el.

A nő bejelentette, hogy tiltás után úgyis elhagyja Nyugat-Ausztráliát, így a határozatnak nem lesz semmi értelme, de azért a biztonság kedvéért fellebbez a döntés ellen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!