Sára Botond korában valótlanságot állított a józsefvárosi óvodákban zajló állítólagos LMBTQ-propagandáról, ezért a bíróság bocsánatkérésre szólította fel.


Ahogy arról korábban írtunk: a bíróság szerint nem mondott igazat Sára Botond, amikor azt állította, hogy a VIII. kerületi óvodákban LMBTQ-propaganda zajlik. Emiatt bocsánatkérésre is kötelezték a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzattal szemben.

Sára ennek meglehetősen sajátos módon tett eleget: bár a bocsánatkérő szöveget posztolta Facebook-oldalán, de azt újabb állítások és vádak közé rejtette el bejegyzésében.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó ellenében alulmaradt volt józsefvárosi polgármester jogi képviselője másodfokon érdekes állításokat tett a politikus ellen zajló perben. Az ügyvéd szerint

Pikó András szerint a jogi képviselő szavai mindent elmondanak „a Fidesz hatalomgyakorlásáról – és arról, mi várható tőlük a következő kampányban. Nem fognak elriadni a rémhírek, álhírek, rágalmak terjesztéséről – mert nem is ismernek más módszert.”

Korábban a bíróság jogerős ítéletben kötelezte Sára Botondot, hogy törölje a sérelmezett Facebook-bejegyzést, és a neki történő kézbesítéstől számított öt napon belül tegye közzé, és legalább 30 napig bárki számára olvasható, nyilvános beállítással tartsa fenn saját Facebook-oldalán az alábbi bocsánatkérő szöveget:

„2021. július 22. napján a Facebook-oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!