Lejárt az országváltás miatt kiszabott egyéves eltiltás, a gyorskorcsolyázó testvérpár már kínai színekben versenyez a Kanadában zajló világkupa-versenyen.


Először szerzett aranyérmet kínai színekben Liu Shaoang a Kanadában zajló világkupa-versenyen.

A kínai-magyar testvérpár, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, tavaly nagy port kavartak mikor kérelmezték az országváltást. Azóta már lejért a váltás miatt kiszabott egy éves eltiltásuk, így

Liu Shaoang a hétvégi versenye után a Nemzetközi Korcsolya Szövetségnek (ISU) adott interjút, amiben többek között a kínai körülményeket méltatta.

„Nagyon fáradt vagyok. Volt egy év pihenő, de nagyon jó érzés visszatérni. Nagyon boldog vagyok. Ma itt lehetek, hogy képviselhessem Kínát, és ez nagyszerű érzés. Izgalmas verseny volt” - mondta a sportoló.

Shaoang arra is kitért, hogy Kínában „minden olyan magas színvonalon van”, és „mindent összeraknak, és tudják, hogyan kell mindent előkészíteni”.

„Az épület ötödik emeletén lakunk. A jégpálya, az orvosi szoba, a rehabilitációs szobák és a bemelegítő helyiségek a harmadik emeleten vannak. A második emeleten van egy társalgó és egy étterem, ahol étkezni tudunk. Így ha bárhova kell mennünk, csak liftezünk.

Shaoang azt is hozzátette, hogy már nagyon várja a pekingi világbajnokságot.

(Forrás: Sportal)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!