A médiahatóság szerint „az erőszakos tartalom propagálása, reflexió nélküli bemutatása veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre”. A Reggeli egyik adása miatt is eljárás indult.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indít az RTL médiaszolgáltatója ellen, két műsor miatt is: az egyik a Sztárbox, a másik az RTL Reggeli.

Az egyik eljárás azért indul, mert a Sztárbox november 5-i műsorában élő adásában Fluor Tomi szurkolás közben azt ordította a kamerába, hogy: „Mindent megbaszunk!”.

A hatóság szerint „megalapozottan feltételezhető, hogy az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a műsorszám időnként obszcén, trágár nyelvezete miatt a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta”. A most induló eljárásában azt vizsgálják majd, hogy megfelelő volt-e a Sztárbox korhatár-besorolása.

A másik eljárás az RTL Reggeli című műsor október 25-i adása miatt indul, ebben az adásban Fekete Pákóval beszélgettek a műsorvezetők a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról.

Az NMHH közleménye szerint „az interjú alanya a gúnyolódó műsorvezetői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy azért volt fontos számára az állampolgárság megszerzése, mert régóta él Magyarországon, valamint szereti a magyar kultúrát és szokásokat”.

Úgy látják ugyanis, hogy Fekete Pákót „a műsorvezetők olyan helyzetbe hozták, amit láthatóan nem tudott megfelelően kezelni”, így a Médiatanács „az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt eljárást indított” a csatorna szolgáltatója ellen.

(via 444.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!