Az anya ekkor már a hatodik gyerekével volt várandós. A szülők nem törődtek a többi gyermekkel sem. Volt, hogy egy szobába zárták őket.


Elítélte a bíróság a szülőket, akik addig éheztették, bántalmazták gyermeküket, amíg a 2,5 kisfiú meghalt.

A vád szerint hónapokon keresztül éheztették, elhanyagolták és az utolsó időben napi szinten bántalmazták is a fejlődésében visszamaradt 2,5 éves kisfiukat. Miután a kisgyerek többször is ruha nélkül feküdt a földön, tüdőgyulladást kapott, és bár fájdalmai voltak, a szülei nem vitték orvoshoz. Végül 2022 február elején meghalt.

Az anya ekkor a hatodik gyerekével volt várandós. Ő próbálta újraéleszteni a már órák óta halott fiát.

A bíróság a szülőket különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, emellett azért is felelősségre vonnák őket, amiért a fiú testvéreit is veszélyeztették.

A Vas Vármegyei Főügyészség szerint:

A szülők meg akarták ölni gyereküket - vélte az ügyész. Egy korábbi tárgyaláson fotókat is mutattak a szobáról, amely lánccal volt lezárva, a padlón kosz és szemét volt. Az ügyészség szerint előfordult, hogy bepelenkázva bezárták ide a gyerekeket, csak enni kaptak.

A kisfiú halála előtt egy hónappal ott járt a családsegítő, de nem láttak semmit, a szülők akkorra kitakarítottak.

A bíróság döntése szerint az anya 18, az apa 16 év fegyházat kapott első fokon. Ezen kívül elsőfokon megszüntette a bíróság az anya és apa szülői felügyeleti jogát is a gyerekeik felett. Az ítélet nem jogerős.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!