Rábel Krisztina korábban nem jelent meg a bíróságon, ezzel kapcsolatban a bíró figyelmeztette is. Most azt mondta, azt a hat tanárt rúgták ki, akik a legtöbbet engedetlenkedtek.


Megjelent a bírósági tárgyaláson Rábel Krisztina tankerületi vezető, aki a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárainak kirúgásáról döntött.

Korábban azt állította, azért nem jelent meg, mert nem kapta meg az idézést, ugyanis egész júliusban szabadságon volt. A tárgyaláson Rábelt a bíró most arra figyelmeztette, hogy „mielőtt olyan nyilatkozatot tesz, ami arra utal, hogy a bíróság valótlant állított” ellenőrizze, mi a „tényhelyzet”.

A tankerület vezetője azt mondta:

Akkor döntött a munkaviszony megszüntetés mellett, amikor összejött az egy hét, vagyis 20 órányi polgári engedetlenség, itt húzott határt. Azt mondta, a tankerületben a végül kirúgott hat tanár engedetlenkedett a legtöbbet, ezért az ő munkaviszonyukat szüntették meg.

Rábel Krisztina a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje volt a XX. kerületben, mandátumot is szerzett. Tavaly a sajtó beszámolt róla, hogy év végén másfél millió forintnál is nagyobb jutalmat kapott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!