Egyes ízesített termékvariánsok esetében tejporral módosítják a jól megszokott receptet. Cáfolták, hogy bírósági eljárás zajlana a cég ellen.


Minden termékük gyártásakor kizárólag kiváló minőségű, magyar gazdaságokból származó tejet és magas minőségű alapanyagokat használnak fel - ezt válaszolta az Index megkeresésére a Túró Rudit gyártó FrieslandCampina Hungária.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Termékkritikus nevű TikTok-csatorna videósa szúrta ki először, hogy több ízesített Túró Rudi (a madártejes, az epres, a mogyorókrémes, a sóskaramellás és a kókuszos) összetevői között nem is szerepel a túró. Helyette „tejalapú rögös készítmény” szerepel a csomagolópapíron, ezért a hatóságokhoz fordult.

A szabolcsi kormányhivatal élelmiszerbiztonsági osztálya egy nappal a bejelentést követően azt közölte, hogy a gyártóval szemben már elindult egy bírósági eljárás.

„A Pöttyös termékek esetében zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. Egyes termékeink esetében (a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerinti) túrót használunk, ezek adják az értékesített volumen mintegy kétharmadát.

- magyarázta a helyzetet az Indexnek a gyártó.

Hangsúlyozták, hogy a módosítás ellenére a túróval állagban és minőségben is egyenértékű alapanyagról van szó, ráadásul technológiai szempontból maga a túró is egy alvasztott rögös tejalapú készítmény.

Cáfolták azt az információt is, hogy bírósági eljárás zajlik a cég ellen, illetve állításuk szerint nem szabtak ki 800 ezer forintos bírságot sem rájuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!