Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra - közölte Dömötör Csaba a közösségi oldalán. Mint mondta,

mindenki jelezheti oltás igényét a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A regisztrációhoz meg kell adni a nevet, lakcímet, életkort, elérhetőséget és TAJ-számot.

A regisztrációt követően értesülhetünk a legújabb információkról, és arról is, hogy mikor kerülünk sorra az oltásban.

Oltani akkor fognak, ha már lesz megfelelő, biztonságos oltóanyag, melyet a magyar hatóságok is jóváhagytak. Egy oltási terv alapján zajlik majd az oltás. A sorrendet nem a regisztráció sorrendje adja majd. Elsőbbséget élveznek a védekezésben részt vevők, valamint a veszélyeztetettség mértéke is számít majd. A tömeges oltás új szakaszt jelent majd a vírus elleni küzdelemben - fogalmazott az államtitkár.

hirdetés
Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra.

https://vakcinainfo.gov.huKözzétette: Dömötör Csaba – 2020. december 7., hétfő

A Vakcinainfó szerint:

A koronavírus elleni vakcina felhasználása a lakosság tömeges oltására várhatóan 2021-ben kezdődhet. A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz.

A védőoltások beadása oltási terv alapján történik majd a kijelölt oltópontokon. Az engedélyezett vakcina/vakcinák típusától is függ majd, hogy hány oltásból áll majd az oltási sorozat, illetve meddig tart a védettség. A Magyarországon engedélyezett vakcinákról és az általuk kialakított védettségről ezen a honlapon adunk ismertetőt.

Az oltás iránti igényt a honlapon lehet jelezni, regisztráció útján. 60 év feletti nyugdíjas honfitársaink a számukra levélben megküldött űrlapon is jelezhetik ezt az igényt, postai úton. A regisztráció biztosítja, hogy a lehető legtöbben értesüljenek a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról, és arról is, hogy mikor kerül sor az oltásra. Fontos tudni, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg. Elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók és az idősebb honfitársaink.

A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik.

A portál szerint Magyarország már eddig is 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le több tíz milliárd forint értékben. A lekötött oltóanyagok között találunk oxfordi és amerikai vakcinákat is, a kormány emellett izraeli, kínai és orosz fejlesztőkkel is tárgyal.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés