Kövér Mihály Csaba azt mondja, a BBC-től kezdve a New York Times-on át rengeteg helyen foglalkoztak az elhíresült lombokorona-sétánnyal, neki viszont új polgármesterként nincs dolga vele.


A tanárként dolgozó Kövér Mihály Csaba nyerte a polgármester-választást a lomb nélküli lombkoronasétányáról elhíresült településen. Korábban 14 évig vezette már a falut, 2019-ben azonban mindössze 19 szavazattal kapott ki az akkor még fideszes színekben induló Filemon Mihálytól.

Sokan győzködték, hogy idén induljon el újra a választáson, és végül úgy döntött, megpróbálja. A számítása be is jött, legyőzte az immár függetlenként induló Filemont. A megválasztott polgármestertől arról beszélgettónk, hogy mit akar kezdeni az országos ismertséget hozó látványossággal, és arról is, nem tart-e a Fidesz bosszújától, miután a térség erős embere és országgyűlési képviselője, Tasó László a Facebook-oldalán azt üzente: „ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled”.

– Nyírmártonfalva akaratlanul is a lombkoronasétányról lett ismert. Mit fog ezzel a furcsa látványosággal kezdeni polgármesterként?

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!