Meglepetésre nem jutott be az angol nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe a 2017-es bajnok Garbine Muguruza, a 11. helyen kiemelt spanyol játékos ugyanis három szettben vereséget szenvedett a tunéziai Onsz Dzsaburtól.

Kapcsolódó

Fucsovics újabb értékes skalpot szerzett, jöhet a nagy mumus Wimbledonban

Az argentin Schwartman legyőzése után az orosz Rubljov következik.

A 21. helyen rangsorolt játékos az első arab női teniszező lett, aki bejutott a 16 közé Wimbledonban.

A győzelemhez azonban hosszú út vezetett, az első szettet ugyanis Muguruza nyerte 7:5-re, de onnan sikerült fordítania. A meccslabdánál aztán váratlan esemény történt, Dzsabur rosszul lett, leguggolt a pálya egyik sarkába, és odahányt.

Az 5:7, 6:3, 6:2-es győzelmet követően a sajtótájékoztatón elmagyarázta, hogy folyamatos gyomorproblémával küzd.

"Valószínűleg a stressz és a fáradtság miatt van. Néha, amikor vizet iszom, nem csúszik le. Ilyenkor nem akarom félbeszakítani a játékot, ezért megpróbálok megszabadulni tőle és tovább játszani" - mondta.

Ez a karrierem legjobb napja. Kissé ideges voltam, de ha lazán és jól játszom, minden jobb lesz.

Dzsabúr az első fordulóban a svéd Rebecca Petersont, a másodikban a korábbi világelső, amerikai Venus Williamst győzte le. A nyolcaddöntőben a tavaly Roland Garros-győztes lengyel Iga Swiatek lesz az ellenfele.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!