Geoffrey és Ida Platt arra jutottak, hogy közösen leélt életüket együtt is szeretnék befejezni, így megtervezték közös öngyilkosságukat - írja a Metro.

A 89 éves férfi és 90 éves felesége azért jutottak erre az elhatározásra, mert az asszony egészségügyi állapota az utóbbi időben leromlott. A férfi eleinte mindent megtett, hogy felesége jobban legyen, ám az elmúlt évben pacemakert kellett beültetni romló állapota miatt, és a szemét is műtötték.

A feltételezések szerint azért választották a közös öngyilkosságot, hogy több mint 50 év házasság után közösen távozzanak az élők sorából.

A pár rengeteg gyógyszert vett be, ám mivel a szomszédoknak gyanús lett, hogy nyitva a ház ajtaja, ezért bementek. A pár már nem volt magánál, ám a mentősök még időben kiértek, és mindkettőjüket élve szállították be a kórházba.

Geoffrey hamar rendbe jött, ám végig kellett néznie, hogy felesége haldoklik: Ida ugyanis öngyilkossági kísérletük után hat nappal elhunyt.

hirdetés

Geoffrey-t tíz nap után engedték ki a család tiltakozása ellenére, ők ugyanis féltek, hogy a férfi esetleg kárt tesz magában. Terápiára járt, ahol segítséget kapott, ápolói szerint lelki állapota a helyzethez képest kielégítő volt. Ez azután romlott le, hogy a rendőrség kihallgatta őt a felesége halálával kapcsolatban. Egyik ápolója azt nyilatkozta:

"Geoffrey remek ember volt, de miután vallomást kellett tennie a rendőrségen olyan lett, mintha nagy súly nyomná a vállát."

Az ápoló szerint ezt követően a férfi elkezdte elhagyni magát, nem borotválkozott, és egyre többet ivott.

Felesége halála után három hónappal swintoni lakásában felakasztotta magát.

Az ügyet a rendőrség vizsgálta, ám a bíró azt állapította meg, hogy senki nem vétkes abban, hogy a férfinek másodjára sikerült az öngyilkosság, szerinte nem történt mulasztás az ügyben.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.



hirdetés