Andy Ruiz Jr. nevét akkor ismerte meg a sportvilág, amikor a nehézsúlyú ökölvívó 2019 júniusában kiütötte Anthony Joshuát.

Kapcsolódó

A pocakos mexikói kiütötte a verhetetlennek hitt Anthony Joshuát

Ruiz négyszer padlóztatta a nehézsúly királyát, minden idők talán legnagyobb meglepetést okozva nyert.

Ruiz győzelme azért is volt hatalmas szenzáció, mert Joshuát előzetesen mindenki sokkal esélyesebbnek tartotta, és aztán a visszavágón a brit klasszis már sokkal összeszedettebb volt, és egyhangú pontozással győzte le Ruizt.

Kapcsolódó

Joshua iskolaboksszal verte Ruizt és visszanyerte az öveit

Egyhangú pontozással dőlt el a Szaúd-Arábiában rendezett nehézsúlyú mérkőzés.

A mexikói származású, de amerikai színekben versenyző Ruiz másfél év után bokszolt újra, és a Chris Arreola elleni találkozó előtt nagyon komolyan vette a felkészülést, lefogyott például 25 kilót.

Mielőtt Ruiz és Arreola összecsapott volna, a lelátón már elcsattant néhány pofon, mivel egy incidens miatt egymásnak esett néhány szurkoló.

Boxing Fans Slugging it out at the stands, before Andy Ruiz jr vs Chris Arreola fight ???? ????. #fightinggist #boxing #AndyRuizJr #RuizArreola #fightnight #fightfans #FightNews #fightweek pic.twitter.com/diy9fQVZh9

- Fighting Gist (@FightingGist) May 2, 2021

A ringben aztán a Ruiznál kilenc évvel idősebb, 40 éves Arreola kezdett jobban, aki a második menetben egy kőkemény jobbossal elkapta Ruizt.

.@nightmareboxing sends Andy Ruiz Jr. to the canvas in RD2 with an overhand right. #RuizArreola

Order the #RuizArreola ???????? PPV now! ???? https://t.co/GhWfjwEkIl pic.twitter.com/vGY1GXDDjr

- Premier Boxing Champions (@premierboxing) May 2, 2021

Arreola lendülete a harmadik menetben is kitartott, két bal horoggal ismét jelezte Ruiznak, hogy nyerni jött. A meccs menete a hatodik fordulatban vett fordulatot, amikor Ruiz gyors ütésekkel kezdett operálni, és egyre több tiszta találatot vitt be.

A fiatalabb Ruiz fokozatosan vette át az irányítást, és végül egyhangú pontozással (117-110, 118-109, 118-109) nyerte meg a meccset, ami karrierje 34. sikerét jelentette, és egy apró lépéssel közelebb került ahhoz, hogy ismét Joshua kihívója lehessen. A szintén mexikói származású Arreola mérlege a mostani meccs után: 38 győzelem, 7 vereség, 1 döntetlen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!