Három ember meghalt, négyet pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. Nem ez volt az első eset, hogy az orosz-ukrán háborúban valamelyik fél katonái egymásra kezdtek lőni.


Három ember életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy ukrán katonák közötti lövöldözésben a harkivi frontvonal közelében. A sebesülteket azonnal kórházba szállították, ahol állapotuk súlyosnak minősítették, írja a Der Spiegel a Csortyza zászlóalj Telegramon megjelent közleménye alapján.

Az incidens hátterében személyes ellentétek állhatnak, amit a katonák közötti feszültségek okoztak. A helyszínre érkeztek a katonai biztonsági szolgálat és a polgári rendvédelmi szervek is, akik azonnal megkezdték az intézkedéseket, olvasható a posztban. A zászlóalj parancsnoksága azt ígérte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő a jövőben.

Az orosz-ukrán háború során mindkét fél katonái több alkalommal támadtak már egymásra. Katonai szakértők szerint az ilyen esetek az egységek alacsony harci moráljára és fegyelmére utalhatnak, ami tovább bonyolítja a helyzetet a fronton.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!