Sosem volt igazán jó a házassága Melannie Lyonnak és Ronald Haskellnek, de azt álmában sem gondolta volna senki, hogy hová fajul a történet. A texasi nő az esküvő után költözött férjével Utah-ba, de ezt annak ellenére gyorsan megbánta, hogy három gyerekük is született. Melannie sokszor volt magányos, hiányzott neki a családja és a barátai, írja a Mirror. Házasságuk aztán gyorsan rémálomba fordult, a férfi pedig megfenyegette a nőt, hogy ha el meri hagyni, akkor megkeresi és megöli.

A helyzet egyre csak romlott, Ronald többször erőszakoskodott feleségével, aki végül a rendőrséghez fordult segítségért. A férjet elkapták, kilenc hónap felfüggesztettet kapott, de megígérte, hogy megváltozik. Végül öt év múlva dőlt el, hogy nincs értelme tovább erőltetni a dolgot:

hirdetés

a pár a házuk padlóján verekedett, amikor a férj teljes erővel behúzott egyet Melannie-nak.

Amikor Ronald dolgozni ment, a nő összepakolta a cuccait, és a gyerekkel együtt elmenekült otthonról. Öt hétig egy menedékházban húzták meg magukat, miközben hivatalosan is kérvényt nyújtott be védelemért. A rettegő nőnek a testvére, Katie segített végül visszaköltözni a texasi Houstonba.

Eközben Ronald a szüleihez ment Kaliforniába, de egy napon teljesen elvesztette a fejét, amikor kiderült, hogy a saját anyja kapcsolatban van a volt feleségével.

Dühében egy székhez kötözte az anyját, fojtogatta, és megfenyegette, hogy megöli, ha nem mondja el, hol van Melannie és a gyerekek.

Roland anyja végül kihívta a rendőrséget, de mire a hatóság megérkezett, a teljesen megtébolyult férfi már úton volt Texasba. Először a volt felesége testvérét, Katie-t kereste fel, hogy kiderítse, hol bujkál Melannie. Előbb szerzett egy FedEx kézbesítő-egyenruhát, majd egy csellel bejutott az ötgyerekes család otthonába.

Egyesével megkötözte a családtagokat, majd egymás mellé fektette a nappali padlójára a 34 éves Katie-t, 39 éves férjét, Stephent és gyerekeiket, Cassidyt (15), Bryant (13), Emilyt (9), Rebeccát (7) és Zach-et (4).

Amikor hosszas üvöltözés után sem voltak hajlandóak elárulni, hol rejtőzködik egykori felesége, a férfi tüzet nyitott a földön fekvő családra, és egyesével lőtte fejbe őket.

Mindenki meghalt, kivéve a 15 éves Cassidyt, akinek volt annyi lélekjelenléte, hogy fejsérülése és heves fájdalmai ellenére is halottnak tetesse magát, majd miután a gyilkos távozott, azonnal hívta a rendőrséget.

Két tucat rendőrkocsi üldözte a családirtót, aki áldozatai autójával a felesége szüleihez indult, hogy velük is végezzen. Végül még azelőtt sikerült elkapni, hogy további gyilkosságokat követett volna el.

Az ügy tárgyalása a napokban fejeződött be, a férfit halálra ítélték. A védelem azt állította, hogy Haskellnek régóta mentális problémái voltak, az évek során folyamatos orvosi kezelés alatt állt. Ráadásul hangokat is hallott a fejében, amik azt mondták neki, hogy ölje meg Melannie-t és családját.

A férfi volt felesége könnyezve hallgatta végig az ítélethirdetést.