A családirtó holland nyugdíjas akkor döntötte el, hogy leszámol a szomszédban élő angolokkal, amikor kivágták a sövényt. Emiatt pedig szerinte bárki beláthatott az otthonába.


Hivatalosan is vádat emeltek gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt egy 71 éves holland férfi ellen, aki még szombaton lőtte le a szomszédban hintázó 11 éves angol kislányt, írja a Daily Mail. A nyugdíjas Dirk Raats a rendőrség szerint alkohol és kábítószer hatása alatt állt, amikor a békésen grillező Thornton családra tüzet nyitott a franciaországi Saint-Herbot faluban.

A helyiek szerint az idős férfi eltökélte, hogy végez Thorntonékkal. Az évekkel ezelőtt kezdődött nézeteltérés oka a szomszédok között egy sövény volt, amit az angol család kivágott, a holland férfi pedig azt sérelmezte, hogy ezzel közszemlére tették az otthonát. A környékbeliek úgy tudják, hogy már akkor is fegyverrel fenyegette meg a szomszédban élő angolokat.

A hétvégén lövöldözni kezdő nyugdíjas szíven találta a 11 éves Sloaine-t, aki éppen hintázott. A gyerek apját a fején lőtte meg, az anyját pedig a fején és a hátán érte a lövedék. Az apa jelenleg is kómában van, a történtek óta mindkét szülőt megműtötték. Sloaine 8 éves húga, Celeste csak annak köszönheti az életét, hogy a hintától több száz méterre menekült a faluba a fegyverropogás kezdetén. A rátaláló környékbeliek szerint a kislány meg sem tudott szólalni ijedtében, csak sikoltozott.

Hétfő este a gyilkos nyugdíjas a bíróságnak azt mondta:

A férfi ügyvédei szerint a kislány nem volt célpont, őt csak véletlenül találta el Raats. Az ügyész szerint ugyanakkor a holland férfi egy 22-es kaliberű puskával 3-4 jól célzott lövést adott le.

A kis faluban mindenki jól ismeri egymást. A sövény miatt meggyilkolt Sloaine népszerű volt az iskolában, ahol egyperces néma csenddel emlékeztek rá társai.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!