A kisfiú lépe minimális ütésre is szétrepedhet és elvérezhet. Tudja, hogy beteg, ennek ellenére imád focizni, biciklizni. Ő szülők sajnálják, de óvni kell a gyereket.


Rettegésben élik mindennapjaikat a a nyíregyházi Toronyi Zoltán és felesége, mert 6,5 éves kisfiúk akár egy rossz mozdulattól is elvérezhet - írja a Blikk.

Máténak a májában trombózis alakult ki, és a rossz vérellátás miatt más szerve is veszélybe került.

- mesélte el az aggódó édesapa.

Egy ér megpattant a nyelőcsövében a magas vérnyomás következtében. Emiatt olyan súlyos vérveszteség alakult ki nála, hogy a túlélési esélye 20 százalék volt.

A gyerek állandó felügyeletre szorul, ezért felváltva dolgoznak részmunkaidőben. Albélrletben élnek, gyakran utaznak a fővárosba. "Mivel bármikor beüthet a baj, így állandó készenlétben állunk, bepakolt bőröndökkel. Egy nyugodt percünk sincs, folyamatosan szemmel tartjuk a gyereket, nehogy rosszul legyen. Az éjszakákról nem is beszélve, azok a legnehezebbek" - mondta Zoltán.

A kisfiút műteni kell majd, de majd csak akkor derül ki, hogy mennyit károsodott a mája, kell-e transzplantáció.

Máté koraszülött volt, valószínűleg a köldökén keresztül kapott tápláláskor alakulhatott ki a fertőzés, ami később a bajt okozta.

"A trombózis miatt a lépe is megnagyobbodott, nyomja a többi szervét. A lépe minimális ütés hatására is szétrepedhet, és így elvérezhet. Tudja, hogy beteg, ennek ellenére nagyon virgonc. Imád focizni, biciklizni, játszótérre járni, de egyszerűen nem tudok mit tenni, óvni kell őt. Összeszorul a szívem, hogy mindezeket nem engedhetem meg neki" - mondta a lapnak az édesapa.

Bankszámlaszám: 11731001-23130892-00000000 (OTP Bank)

IBAN: HU02117310012313089200000000

BIC: OTPVHUHB

Megjegyzés: segítség Máténak

Élelmiszerrel, utazással vagy szálláslehetőséggel is lehet segíteni a családot. Toronyi Zoltán elérhetősége: +36-31-789-7485


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!