A rendőr olyanokat kérdezett, hogy szégyellős-e a lány, és szemmel láthatóan jól szórakozott az oldal nézegetése közben a sértett beszámolója szerint. Holott a gyilkosságok és erőszaktételek online kitárgyalása bűncselekmény, ami nem relativizálható.


A Telex számolt be részletesen arról az elképesztő hatósági hozzáállásról, amit az egyik titokban lefotózott és a Motherless pornóportálra feltöltött áldozat tapasztalt meg.

Az illető Bányai Judithoz fordult, aki maga is elszenvedte a teljesen érthetetlen hozzáállást, igaz ő a Meta részéről. Amikor nőtársait akarta figyelmeztetni a rájuk leselkedő veszélyre, az ő Instagram-fiókját korlátozták, elzárva az információkat az arra rászoruló potenciális áldozatoktól.

A történetünkben szereplő hölgyet Bányai elkísérte a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen azért, mert képeit a tudta és beleegyezése nélkül a pornóoldalra töltötték fel, ahol minősíthetetlen agresszív és fenyegető kommenteket fűztek hozzá a mentálisan talán nem ép felhasználók.

Szó szerint idézzük a Telex segítségével a meghurcolt nő szavait:

„Két képemet lopták el, ami sérti a személyemhez tartozó jogaimat, hiszen az engedélyem nélkül töltötték fel ezeket a képeket.

(és hasonló megrázó, beteg fantáziák)”. Az lány ezután úgy döntött, feljelentést tesz, azonban arról számolt be, hogy amikor ezt megtette, az ügyben eljáró nyomozó megalázóan viselkedett vele.

„Azt mondta, hogy nem sérültek a jogaim, ez nem bűncselekmény. Azt kérdezte, miért félek 12 éves gyermekek hozzászólásaitól és miért tulajdonítok ennek nagy figyelmet? A képekkel szerinte nincs gond, eközben pedig az oldalt nézte és szórakozott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!