Nem ment el novemberben egy parlamenti ülésnapra, ezért büntette meg 650 ezer forintra a házelnök. Hadházy azonban nem akarja eljátszani, hogy ez egy működő parlament.


Gyorsan összejött Hadházy Ákosnak az a 650 ezer forint, amit Kövér László házelnök által kiszabott büntetésére kell befizetnie. A független képviselő „elmondhatatlanul hálás”.

A házelnök azért büntette meg Hadházyt, mert nem vett részt egy novemberi parlamenti ülésnapon. A képviselő szerint azonban volt egy bíró által kiállított igazolása is, miszerint egy közérdekre számot tartó ügyben egy tárgyaláson ült.

- írta a Facebook-oldalán csütörtökön Hadházy Ákos. Szerinte a jelenlegi, nehéz gazdasági helyzetben különösen nagy érdem, hogy ilyen önzetlenül kisegítették.

„Azt is jelzi ugyanakkor, hogy jó úton járok, amikor nem engedem, hogy anyagi eszközökkel rákényszerítsenek a rám kiosztott, dicstelen szerep eljátszására” - fogalmazott a politikus.

Hadházy ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem szeretne visszaélni a segítséggel, és bizonyos szavazásokra be fog járni majd a Parlamentbe.

nem fogok továbbra sem kamu vitákban részt venni, semmire sem jó interpellációkat fogalmazni és továbbra sem fogok egyetlen fillért sem felvenni kamu parlamenti pozíciókért (például havi egy óra elfoglaltsággal járó bizottsági tagságot sem vállalok)” - zárta bejegyzését az ellenzéki képviselő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!