Ami épület az elsőnél csak megrongálódott, az jó eséllyel ebben a rengésben le is dőlt. Rengeteg halott van, a számuk meredeken emelkedik.


A török hatóságok szerint kevesebb mint 12 órán belül a második hatalmas földrengés sújtotta az ország délkeleti részét. A szíriai állami média azt is közölte, hogy Damaszkuszt érintette a legutóbbi nagy földrengés, bár a részletek még nem ismertek - írja a Guardian.

Az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) előzetes adatai szerint korábban a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű rengést mértek, az epicentruma a törökországi Kahramanmaraştól 67 km-re északkeletre, 2 km-es mélységben volt. A törökországi katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési hatóság kijelentette, hogy a második valamivel kisebb, 7,6-os volt, és mélyebben volt a központja.

A szíriai állami hírügynökség is több mint 320 halottról számolt be az országban, és több mint 1000-en megsebesültek. A White Helmets mentőszolgálat is sok száz áldozatról számolt be azokon a területeken, ahol működnek.

Az első földrengés akkor történt, amikor az emberek aludtak, és az egyik legerősebb rengés volt a régióban az elmúlt egy évszázadban. A keresési és mentési munkákat nehezítette a rossz időjárás. Törökország elnöke elmondta, hogy eddig több mint 45 nemzet ajánlott fel segítséget.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!