Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök köszönetet mondott szombat este annak a lengyel férfinak, aki előző nap Londonban narválagyarral nekirontott a késes támadást elkövető terroristának, hozzájárulva ezzel a merénylő semlegesítéséhez.


Lots of people blaming "immigration" for the awful London Bridge attack.

To be clear, the murdering terrorist was British, but one of these heroes, who was injured whilst apprehending him, is called Lukasz, a Polish immigrant chef. pic.twitter.com/ZgS6TSmJ9a

- Rav Wilding (@RavWilding) November 30, 2019

A London hídon pénteken két embert megölő és hármat megsebesítő 28 éves Usman Khant a rendőrök agyonlőtték. Korábban járókelők halált megvető bátorsággal a földre teperték a merénylőt, egyikük poroltóval, a másik - akit a brit média Lukasz keresztnevű lengyel szakácsként emleget - pedig

egy csaknem kétméteres narválagyarral rontott neki a robbanómellény-utánzatot viselő merénylőnek.

A lengyel férfi teljes nevét a média - feltehetőleg biztonsági okokból - nem közölte, tette azonban széleskörű visszhangot váltott ki a lengyel sajtóban és az internetfelhasználók között. Idézik az egyik szemtanút is, aki szerint a merénylő megvágta Lukasz kezét, komoly sérülést viszont nem okozott neki.

A tettet Mateusz Morawiecki kormányfő is felidézte Twitter-bejegyzésében, és megírta:

Lukasz úr, az Ön magatartása különleges köszönetet és tiszteletet érdemel! Lengyelország büszke Önre.

A lengyel igazságügyi miniszter, Zbigniew Ziobro a hős férfi számára állami kitüntetés adományozását kezdeményezi a lengyel államfőnél. (MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!