Sümegi Ferenc végül a nyaraláson készült családi fotókkal bukott le, ahol a gyerekeit emelgette és a kutyájával játszott.


Elutasította egy szakaács 2,2 millió fontos (975 millió forint) kártérítési igényét a brit Legfelsőbb Bíróság, amit azért követelt, mert megsérült a háta, írja a LADbible. A Heathrow repülőtéren dolgozó Sümegi Ferenc állítása szerint egy halakkal teli láda megemelése után robbant le annyira, hogy csak mankóval és botokkal tudott járni. Nem sokkal később azonban a felesége olyan fotókat posztolt róla a Facebookon, ahol nyaralás közben kajakozik, botot dobál a kutyájának és a gyerekeit emelgeti.

A 49 éves férfi a bíróságon azt állította, hogy a sérülése „elviselhetetlen”, folyamatos fájdalommal járt, napi 18 órát töltött ágyban, amikor pedig lábra állt csak mankókkal tudott közlekedni. Elmondása szerint emiatt nem tudott dolgozni sem, képtelen volt emelni, ahogy a hirtelen mozdulatokat is kerülte, egy szóval derékba tört a karrierje.

A Gate Gourmet ügyvédei elismerték, hogy Sümegi valóban megsérült munka közben, de ragaszkodtak ahhoz, hogy a férfi 18 hónapon belül teljesen tünetmentes lett volna. Az Oxford megyei bíróság végül a családi fotók napvilágra kerülése után ejtette az ügyet, Sümegi Ferencet pedig a 75 ezer fontos (33 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezték.

A hátfájós szakács azt állítja, hogy a fotók néhány olyan napon készültek, amikor kevésbé volt rosszul. Az asszony a képeket pozitív megerősítésnek szánta, különben sem tett volna fel olyan képeket róla, amin botokkal járkál.

Az oxfordi bíróság tavaly márciusban kimondta, hogy Sümegi követelése „alapjaiban tisztességtelen”. A szakács a múlt héten a Legfelsőbb Bíróságon támadta meg sikertelenül az ítéletet, ahol kijelentette, hogy nem hazudik a történtekről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!