Megnéztük Taylor Sheridan nevével fémjelzett újdonságot a SkyShowtime-tól. Klasszikus western hangulat új köntösben? Vagy csak egy feledhető tucat streamingsorozat?

Közel sem tökéletes, de szórakoztató lett a SkyShowtime legújabb üdvöskéje. Taylor Sheridan nevével próbálják eladni, ami jogos, hiszen Sheridan mostanában ontja magából a modern westerneket. Gondolhatunk itt a Yellowstone-ra, a Tulsa King-re, vagy a „számozott” Yellowstone minisorozataira, az 1883-ra és az 1923-ra.

A törvény emberei: Bass Reevest Chad Feehan vezényelte le. Az ő nevével a Banshee vagy a Ray Donovan esetében találkozhattunk, mindkettő kemény és erőszakos széria.

Mit kell tudni Bass Reevesről? Ő volt 1875-ben az első fekete sheriff a US. Marshal kötelékben, ez egy rendőrséghez hasonló szervezet, aminek az ügynökei fel vannak hatalmazva a törvény betartatására és végrehajtására.

No nem meggyőződésből, hanem kényszerből. Már itt is látszott, mennyire talpraesett és halálos a fegyverekkel. Kiérdemelte szabadságát, még mielőtt észak nyert volna a polgárháborúban. Az első rész ezekre az időkre koncentrál, majd megyünk szépen lineárisan tovább, ahogy Bass halad előre karrierjében. Követhetjük a rosszabb és jobb időszakokban.

A történet eléggé lineáris, de kellően érdekes és nem csak inspiráló, de szórakoztató is tud maradni. Minden rész saját kis szeletet mesél Bass életéből, ugyanakkor mégsem érződik a tipikus epizodikus sorozatnak.

Mivel már láttunk egy Ryan közlegény megmentése féle normandiai partraszállást, így nem érzem sokkolónak, mint amilyennek szánták. Vérben nincs hiány, elég erőszakos a sorozat, nem tipikusan 18+-os kategória, de nem is békés családi széria.

Elég nagy neveket szedtek össze, ügyesen castingoltak Feehanék. Főszerepre a mindig kiváló David Oyelowo-t nyerték meg. A csendes, kemény, ámde mindig igazságos törvény embere, akinek a szava szent. Oyelowo mellett még találkozhatunk Dennis Quaid-el, Donald Sutherlanddel, Shea Whighammel, Barry Pepperrel, vagy kisebb szerepekben Garrett Hedlunddal is.

Quaid az első ügynök, akivel találkozunk a sztoriban, míg Berry Pepper a történetünkön átívelő „gonosz” karakter, és többször összefut Reevesel a sorozat folyamán. Peppert nagyon régen láthattuk már nagyobb szerepben, pedig kiválóan hozza a szerethető, karizmatikus, ámde igazi rosszfiúkat. Sajnos nincs nagy játékideje, főként Oyelowo-t követjük, néha családját, de ez egyértelműen Bass története.

Ügyesen beleépítették a rasszizmus témáját, nem csak Reeves-en, de az őslakos indiánokon keresztül, mert Bass főleg indiánok lakta területeken ügyködött. Akit kicsit is érdekel a téma, annak bátran tudom ajánlani a SkyShowtime újdonságát.

De a karaktereket jól kezelik, tényleges karakterfejlődést láthatunk már az első négy részben is.

Miben különleges A törvény emberei: Bass Reeves? Egy jó karakterdráma, minőségi megvalósítás, a történet érdekes, a színészek ügyesek és a harcjelenetek követhetőek. Minden a helyén van, mégsem érzem kimagaslónak. Tisztességes iparosmunka, de csak erős középszer. Akinek nem a western zsáner a kedvence, annak nem feltétlenül tudom ajánlani. Néha kicsit lassú, de ez alapvetően a témájából adódik.

A törvény emberei: Bass Reeves megtekinthető magyar szinkronnal a SkyShowtime streaming szolgáltató kínálatában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!