Egy Malajziából induló AirAsia repülőn utazott haza Nadia Parenzee, ahol a tragédia történt. A kisbaba már a felszálláskor elkezdett sírni, de olyan keservesen, hogy a szülők semmivel nem tudták lenyugtatni.

A nő - aki karitatív dolgozó is - a helyzetet látva felajánlotta, hogy szívesen segít, ha szükség lenne rá.

Pont aludni készült, mikor az egyik légi utaskísérő megkérte, hogy segítsen. A kétségbeesett szülők átnyújtották neki a síró babát, és mikor a nő látta, hogy valami gond van, azonnal imádkozni kezdett.

A kicsi még egy utolsót lélegzett, és elernyedt. Nadia tudta, hogy súlyos a helyzet, ezért kiabálni kezdett, hogy hátha van orvos az utasok között. A személyzet azonnal értesítette az irányítókat, a mentőket és a rendőrséget, miközben a fedélzeten két és fél órán át küzdöttek a pici életéért.

A repülőtéren a mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

"A szívem teljesen tompa, nem is tudom, mit kellene most érezzek. Azt hiszem, amiatt áldottnak tarthatom magam, hogy imádkozhattam, mielőtt meghalt a baba a karjaimban" - írta a nő a közösségi oldalán.

A légitársaság részvétét fejezte ki a családnak. A hivatalos szervek még vizsgálják, mi okozta a baba halálát - írta a Guardian.

Címlapkép: illusztráció