30 napra letartóztatásba helyezte a zágrábi bíróság azt a férfit, aki a horvát A4-es autópályán 150 km/órás sebességgel vágódott bele autójával egy magyar család Skodájába.

A baleset július 11-én, csütörtökön, 12 óra 40 körül történt Szentivánzelina (Sveta Helena) határában.

A rendőrség a 35 éves horvát állampolgárt a balesetet követően előbb őrizetbe vette, majd később elengedte, de aztán később mégis letartóztatták. A férfi ellen büntetőeljárás indult. A hatóságok annak a vér- és vizeletmintának az eredményére vártak, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől az egyik kórházban, hogy megállapítsák, állt-e kábítószer hatása alatt.

Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. Várták továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.

Az horvát újságok azt is tudni vélik, hogy az őrizetbe vett férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a beleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték.

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges kómában tartották, de már ő is jobban van.