Ha a hétéves kislány nem kér segítséget, családi tragédia történhetett volna. Így viszont mindenki megmenekült, szerencsére.


Majdnem családi tragédiát okozott egy elromlott sütő december 25-ről 26-ra virradó éjjelen Szegeden - írja a Szeged365.

A szomszéd így mesélte el a szerkesztőségnek a történteket:

A szomszéd beszámolója szerint a kislány elmondta nekik, hogy az anyja nem kelt fel. „Fogtam egy vizes törölközőt, az arcomra tekertem és leszaladtam hozzájuk.

– folytatódott a beszámoló. A szomszéd gyorsan elzárta a gázt, kinyitotta a gyerekszobában is az ablakot, hogy lássa hol van a kisgyerek. Végül a földön ülve találta meg. Felkapta és felvitte a nővéréhez.

Párom őt is bebugyolálta, kapott inni, én meg szaladtam vissza, hogy kihozzuk az anyjukat is. Addigra már erős füstmérgezést kapott. Nem volt eszméleténél. Kimentem még a konyhába, a sütő ekkorra már lángra kapott belül. Felül oltottam egy kis vízzel, majd otthagytam és elkezdtem levonszolni az anyát az ágyról, de nem bírtam el egyedül” – folytatta beszámolóját a szomszéd, Sarolta. Ekkor jött egy rendőr és a párja is segíteni, végül hárman mentették ki az édesanyát. Később kiderült, hogy

Végül a szomszéd is elhagyta családjával az épületet, amíg a tűzoltók befejezték az oltást. A sérülteket a szegedi sürgősségi osztályra szállították.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!