A legfrissebb információk szerint a Szabadkai Közkórházban délelőtt hat súlyos sérültet láttak el, miután reggel a Makkhetesi erdőben egymásra támadtak pakisztáni és afgán menekültek - közölte a Pannon RTV nevű hírportál kiküldött tudósítójának beszámolója alapján.


Mindannyiuk esetében lőfegyver okozta a sérülést, a legsúlyosabb állapotban egy 16 éves lány van, az ő életéért küzdenek az egészségügyi intézményben. Az incidensnek egy halottja lehet. A portál szerint az illegális bevándorlók a szerb rendőrökre is tüzet nyitottak, jelenleg a belügyminisztérium alakulatai a helyszínen vannak.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

Dél körül megérkezett a helyszínre Aleksandar Vulin belügyminiszter is.

A Szabad Magyar Szónak sikerült megszólaltatnia a makkhetesi helyi közösség elnökét. Mirsad Nalić elmondta, hogy hivatalos információi egyelőre nincsenek, hiszen a rendőrségi akció órák óta tart és még mindig nem fejeződött be. A helyi közösség elnöke viszont hangsúlyozta, hogy kiváló az együttműködésük a belügyminisztériummal, úgy a helyi rendőrséggel, mint a határrendészettel is.

- Napi szintű a rendőrök jelenléte a helyi közösség területén, folyamatosan szállítják el a migránsokat, de ők folyamatosan visszatérnek erre a területre. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt tizenöt évben nem volt semmilyen incidens a helyi közösség területén, a közbiztonság jónak mondható és a polgárok biztonságban vannak - mondta Mirsad Nalić.

A vezető kép illusztráció.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!