Vélhetően a Nemzeti Múzeumban történtek miatt kordonozták el a brazil fotográfus kiállításának egy részét. A fotó azonban a kordonon kívülről is jól látható.


Egy 56 évvel ezelőtt készült fénykép miatt lett korhatáros egy kiállítás a Néprajzi Múzeumban. A fotón az látható, ahogy egy férfi egy másik férfi vállára teszi a kezét.

Az esetről elsőként a Népszava írt. A lap szerint a Néprajzi Múzeum vélhetően a Magyar Nemzeti Múzeum esetéből tanulva különítette el Claudia Andujar, brazil fotóművész és aktivista Indiánok. Lelkek. Túlélők. című fotókiállításának egy részét.

Most külön teremőr figyeli, hogy oda 18 év alattiak ne menjenek be, de az ominózus kép kintről is tökéletesen látható.

- mondta az RTL Híradónak Ungár Péter, az LMP társelnöke. A politikus felháborítónak találta, hogy egy olyan szabályozás van érvényben Magyarországon, amely szerint a homoxeszuális emberek mindenféle szexuális aktustól független bemutatása már önmagában problémát okoz.

Az ellenzéki párt most tiltakozásképpen egy kiállítást tervez a képviselői irodaház aulájába „Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre” címmel. Erre kértek is engedélyt Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől, de egyelőre nem kaptak választ.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!