Egy édesanyára és három gyermekére gyújtották rá a házat tavaly Dejtáron. Egy 21 éves férfit egy hónappal az eset után elfogtak, a tettestársa, egy fiatalkorú fiú azonban csak most került rendőrkézre.

A két férfi a nyomozás adatai alapján 2017. augusztus 7-én éjszaka felgyújtotta egy dejtári ismerősük családi házának udvarán álló melléképületet, majd a lakóház bejárati ajtaja előtt éghető anyagokat halmoztak fel. Ezt lelocsolták égésgyorsító anyaggal, éppúgy, mint az ajtó melletti ablak fa részeit, és meggyújtották.

Az édesanya és gyerekei észrevették a tüzet, egy másik ablakon keresztül menekültek ki a házból.

A nyomozás megállapította, hogy a családi házban lévők élete és testi épsége közvetlen veszélyben volt, és a tűz – amennyiben nem oltják el – a tetőszerkezeten keresztül a szomszédos házakra is átterjedhetett volna.

A 21 éves K. Ignác ellen emberölési kísérlet, közveszélyokozás és rongálás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, jelenleg más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti. A 16 éves tettestársát a nyomozók őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását. Ellene emberölési kísérlet és közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

VIDEÓ: A 16 éves fiú elfogása



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!