Három évnyi fizetéssel engedi útjára Szabó Péter polgármester a távozó főjegyzőt. A két alpolgármesternek nem csak az összeg nagysága fáj, hanem az is, hogy meg sem kérdezték őket.


Két fideszes alpolgármester kezdeményezte a kormánypártból való azonnali kizárását a paksi polgármesternek, Szabó Péternekírja a Telepaks. Mindez egy botránnyal kezdődött:

Blazsek Balázs eddig havi 1,75 milliót keresett, a polgármester pedig rendkívüli érdemeire hivatkozva 36 havi illetménnyel engedi útjára – derül ki a Magyar Hang beszámolójából. Szabó emellett felmentette a munkavégzés alól Blazseket, de a főjegyző még 2025 február 28-ig állományban marad, vagyis kapja a rendes fizetését is. Emellett havi 97 ezer forint költségtérítést is kap, illetve szolgálati autót, amelybe tavaly 2,7 millió forintért tankoltak.

– áll a két alpolgármester, Leber Ferenc és Szántó Zoltán közleményében. Hozzáteszik, „az elmúlt hetekben Paks város gazdálkodása rendkívüli mértékű kihívással szembesült”, ami miatt „különösen visszatetsző”, hogy valaki egyben megkapja három évnyi bérét a várostól.

Az alpolgármesterek által említett rendkívüli mértékű kihívás az, hogy a kormány augusztusban elvonta a Paksi Atomerőmű teljes iparűzési adóját Pakstól – a polgármester támogatása mellett. Ezt, valamint a Fidesz választási vereségét követte Blazsek távozásának híre, aki egyébként 1991 óta főjegyző.

Az októbertől a polgármestert és a képviselőtestületi többséget adó Paksi Deák Ferenc Egyesület így kommentálta a 63 milliós végkielégítést:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!