Épségben hazakerült az a négy gyermek Alaszkában, akik vasárnap indultak el egy motorosszán-túrára, ám a rossz látási viszonyok miatt eltévedtek - adta hírül a CNN.

A négy testvér, a 14 éves Christopher Johnson, a 8 éves Frank Johnson, a 7 éves Ethan Camille és a kétéves Trey Camille motorosszánnal mentek ki az Alaszka nyugati partján található Nunam Iqua nevű falucska határába. Mivel azonban öt óra elteltével sem tértek vissza, szüleik aggódni kezdtek, és értesítették a helyi hatóságokat az eltűnt gyerekekről.

A térségben tomboló hóvihar és a rendkívüli sötétség miatt vasárnap éjjel nem sikerült a nyomukra bukkanniuk, hétfőn reggel találtak rá a kihűlés tüneteit mutató gyerekekre harminc kilométerrel távolabb.

Képviselőjük elmondása szerint a helyi kórház felé tartottak, amikor eltévedtek. A gyerekeket helikopter vitte kórházba, a rendkívül hideg időjárás miatt súlyosan kihűltek.

A helyi hatóságok szóvivője szerint csak hárman voltak a télnek megfelelően felöltöztetve. Nagyapjuk szerint a gyerekek mind jól vannak, de fáztak és nagyon éhesek voltak.

hirdetés


hirdetés