"A szurkolókat mások mellett a jelen lévő Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó nyugtatta, a rend pedig akkor állt helyre, amikor megérkezett a Dohány utcából a rendőri erősítés"

- ezt írta a Magyar Nemzet a csütörtöki megmozdulásról, amiben pár százan tiltakoztak az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai épülete mellett a Deák téri gyilkosság kapcsán.

Majd több mint ezren, kiegészülve szurkolói csoportokkal vonultak a Deák térre.

Itt halt meg két fiatal, miután két, fiatalokból álló társaság összeverekedett az elmúlt pénteken, és egy 18 éves férfi a nála lévő késsel megszúrt két másik férfit. A két fiatal férfi a helyszínen meghalt. Az elkövetőket letartóztatták.

A rendezvény szervezője a Mi Hazánk Mozgalom volt, Toroczkai László pártelnök és Novák Előd tartott sajtótájékoztatót, ezután vonultak át a Deák Ferenc térre. Ott már jelen voltak a szélsőjobboldal ismert csoportjai mellett a Ferencváros és az Újpest fociultrái is.

hirdetés

Videónk a megmozdulásról:

A koronavírus-járvány miatt a rendőrség előzetesen betiltotta a gyülekezést. A Mi Hazánk azért tartotta meg mégis, mert szerintük a "kegyeleti megemlékezés" nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá. A rendőrség sok embert igazoltatott a helyszínen, demonstrációs eszközöket foglaltak le. A Magyar Nemzet szerint 72 embert igazoltattak, nyolc személyt feljelentettek.


hirdetés