Úgy tűnik, végleg elmérgesedhetett a helyzet az országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester között.


Úgy tűnik végleg elmérgesedett az évek óta tartó rossz viszony Németh Szilárd "rezsibiztos" és Borbély Lénárd fideszes csepeli polgármester között – számol be a 24.hu. Borbély éppen Némethet váltotta a polgármesteri székben 2014-ben, akkor még barátoknak számítottak.

Most azonban a portál értesülései szerint

A 24.hu forrásai szerint a rezsibiztos előzetesen nem tájékoztatta szándékáról a helyi párttagságot. A november elején meghozott döntésnek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma, az érintettek közül sokan pedig csak a múlt héten kapták meg postai úton a szűkszavú hivatalos értesítést a feloszlatásról.

Az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnöksége mondja ki az utolsó szót, ezt Kövér László vezeti. A testület döntése után a szervezet tagjainak tagsági viszonya is megszűnik. Azaz a döntés után sem Németh Szilárd, sem Borbély Lénárd nem tagja a Fidesznek. Ahhoz, hogy ismét megkapják a tagsági igazolványukat, külön kell kérniük a felvételüket.

Az alapszervezet megszűnésével egy időben az is kiderült, hogy az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége nem engedelmeskedik már Borbély Lénárdnak, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszanak.

– írja közleményében a polgármester. Bár külön nem írta le, ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy a fideszes képviselők is ellene szavaztak. Ez egyébként a Borbély mellett kitartó civil alpolgármester, Pékozdi József múlt heti Facebook-posztjából is kiderül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!