A színész rendező azt gondolta, hogy a baleset után a Nemzeti Színház igazgatója komolyan gondolja a lemondását.


Mélységesen elítélte Alföldi Róbert Vidnyánszky Attila magatartását a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán - írja a Blikk. A teátrum korábbi igazgatója szerint nála ilyen hiba nem fordulhatott volna elő, és biztosan nem így kezelte volna a helyzetet.

Novemberben félbe kellett szakítani a Nemzetiben a Rómeó és Júlia előadást, mert a darab közben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhantak az egyik díszletről.

A gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán Alföldi azt mondta az eset kapcsán: azt hitte, Vidnyánszky Attila komolyan gondolja a lemondását.

Mint az intézmény korábbi igazgatója azt mondta, ahhoz, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie. Elsőként elfogadják a tervet, miután a rendező megmutatta a művészeti, műszaki és gazdasági vezetésnek, hogy mit szeretne csinálni. Megnézik van-e erre pénz, illetve műszakilag kivitelezhető-e az elképzelés, majd elkezdik a gyártást.

Amikor a díszlet elkészül, akkor azt a rendezőnek, a műszaki vezetőnek, a színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Ha ez megvan, akkor alá kell írni egy dokumentumot, amelyen ugyan jogilag az igazgató a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember.

Alföldi szerint a Rómeó és Júlia díszlete esetében ez a végső aláírás nem történt meg.

- mondta Alföldi.

A színész-rendező azt is felháborítónak tarja, hogy a történtek után a két színész eddig egy fillért sem kapott.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!