L. Simon László a Facebook-bejegyzéséhez fotókat is mellékelt, melyek a Magyar Nemzeti Múzeum szeptemberben nyílt fotókiállítására, a World Press Photo-ra sorban álló látogatókat ábrázolnak. A főigazgató hozzátette azt is, hogy él és virul a nemzet múzeuma.


L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója egy Facebook-posztban köszönetet mondott Dúró Dórának, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének, aki szerint LMBTQ-propaganda folyik a Word Press Photo-kiállításon, és el is érte, hogy csak 18 éven felüliek nézhessék meg azt.

Mint arról korábban írtunk, a Mi Hazánk kezdeményezésére a 18 éven aluliak szombattól elvileg nem látogathatták meg a Nemzeti Múzeum 2023-as Nemzetközi Sajtófotó Kiállítását, mivel annak LMBTQ+-tartalma sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt.

Nemrég azonban kiderült, hogy az L. Simon László vezette múzeum nem tudja végrehajtani Csák János kulturális és innovációs miniszter felszólítását, a tiltó táblák ellenére ugyanis a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt.

A Nemzeti Múzeum igazgatója, L. Simon László a sorban állókról készült fotóval köszönte meg Dúró Dórának a hírverést a Facebook-oldalán.

(via Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!