A katonák körülbelül 250 túszt mentettek ki élve.


A felvételen a 13-as Flotilla, a Shayetet tagjai átszáguldanak a szufai támaszponton, ahol megöltek néhány terroristát, másokat pedig fogságba ejtettek szombaton, azon a napon, amikor a Hamasz megindította Izrael elleni támadást, írja a New York Post.

– írta az Izraeli Hadsereg(IDF) az X-en, hozzátéve, hogy több mint 60 „Hamász terroristát semlegesítettek, és 26-ot elfogtak”.

„Az elfogottak között volt Muhammad Abu A'ali, a Hamász déli haditengerészeti hadosztályának helyettes parancsnoka is” – közölte az IDF.

– Shayetet, Shayetet, maradj a bunkerben, jövünk! – az egyik kommandós héberül hívja a Golani-dandár gyalogos katonáit, akik a helyszínen ácsorogtak.

– Gyerünk, tüzelj. Egyértelmű! Egyértelmű! – kiáltja egy másik, ahogy az egység átfut az oszlopon.

Később a videóban a kommandósok hordágyat cipelnek.

A haditengerészet munkatársai a hírek szerint a hadművelet során tűztámogatást kaptak a páncélos egységektől és a légierőtől. Az IDF szerint a Shayetet 13 csapatai terroristákat is megöltek Be’eri, Kfar Aza, Sa’ad, Mefalsim és Nir Oz városokban.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász péntekig több mint 1300 embert ölt meg. Legalább 27 amerikairól ismert a halottak között.

Gázában az egészségügyi minisztérium szerint legalább 1537 embert, köztük 447 gyereket öltek meg Izrael megtorló csapásai péntekig, és több mint 6600-an megsebesültek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!