Korábban mi is beszámoltunk az M5-ös autópályán Kistelek közelében történt hét halálos áldozattal járó balesetről. A karambolt egy szerb kamion okozta, ami átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban összeütközött két külföldi autóval.

hirdetés

Az RTL Híradó most közzétett egy videót is a balesetről.

A felvételen azt lehet látni, hogy az autópálya Budapest felé tartó oldalán egymás után érkeznek a kamionok. Ekkor még semmi nem utal bajra. Majd váratlanul az egyik szerelvény hirtelen megindul balra. Keresztül hajt a belső sávon és átszakítja a két pálya közötti szalagkorlátot. A szemből jövő két sávban éppen akkor érkezik két autó. Mindkét kocsi belecsapódik a kamionba és azonnal lángra lobbannak.

Az egyik autóban egy négy tagú román család, a másikban két koszovói és egy koszovói-belga férfi égett halálra. A kamion sofőrje nem sérült meg.

A kamion és közelében a két autó hatalmas lánggal ég. A környék összes tűzoltóját a helyszínre riasztották. Két oldalról próbálták megfékezni a tüzet, de semmit nem sikerült megmenteni.

A baleset után nem sokkal a kamion sofőrjét kihallgatták a rendőrök, aki azt mondta, hogy egy pillanat alatt irányíthatatlanná vált a szerelvény, ezért hajtott át a szembe jövők oldalára. A sofőr szerint az egyik oldalon magától befékezett a kamion. A férfi állítását a szakértői vélemény is alátámasztotta, vagyis valószínűleg műszaki hiba okozta a balesetet. Az RTL Híradó információi szerint a szerb kamiont nem sokkal a baleset előtt éppen fékproblémája miatt javították.

Az RTL Híradó riportja: