A Demokratikus Koalíció (DK) kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat is vásárolt - mondta a DK pártigazgatója pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László arról beszélt, hogy

a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett "az adófizetők pénzéből". Emellett négy alkalommal vásárolt francia "luxuspezsgőt", palackonként 14 ezer 990 forintért

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha ezt összeadják, akkor Hegedűs Zsuzsának - Orbán "szegényügyi tanácsadójának" majdnem százezer forintra "rúg az italszámlája".

hirdetés

Százezer forintból ma többtagú, gyermeket nevelő családok próbálnak kijönni havonta, ez az összeg három és félszerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótléknak - jegyezte meg.

Szavai szerint ebből a pénzből több mint 360 kiló kenyeret, 57 kiló virslit vagy 775 darab Túró Rudit lehetne venni, de ezeket a tételeket sok család már nem engedheti meg magának huszadika környékén.

VIDEÓ: A DK online sajtótájékoztatója

Hegedűs Zsuzsa 2015 és 2017 között 2 és fél millió forintot költött el reprezentációra. A miniszterelnök gyerekszegénységgel foglalkozó megbízottja az RTL Híradónak

azt mondta, hogy a drága italokat ajándékba vitte a kistérségek polgármestereinek, iskolaigazgatóinak, és a francia italok nem drágábbak, mint a jó magyar borok.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



hirdetés