Egyelőre nem tudni, hogy csak rosszul fogalmazott, vagy tényleg megfeledkezett Johnny Carson haláláról. A riporter mindenesetre idén már 99 éves lenne.


Donald Trump kampánycsapata nemrég visszahozta a tanácsadói teambe azt a Corey Lewandowskit, akit sokan a kulcsfigurának tartanak a volt amerikai elnök 2016-os választási győzelmében. Lewandowski alapelve egyszerű: Let Trump be Trump – azaz Hagyják Trumpot Trumpnak lenni. A jelenlegi kampányban is úgy gondolják, 2016-ban ez hozott neki választási győzelmet, és a taktika beválhat a 2024-es választáson is.

Ez a mentalitás érezhető valamelyest a kampány alakulásán is: míg Joe Biden ellen Trump egy magabiztos, magához képest visszafogottabb vezető képét sugallta, Kamala Harris jelöltsége óta visszatért meghökkentő és képtelen gondolataihoz, aminek kicsúcsosodása volt az elnökjelölti vitán elhangzott elmélet arról, hogy a haiti bevándorlók Ohióban kutyákat és macskákat esznek.

Hasonlóan "trumpos" megszólalása volt legutóbb is, amikor egy pennsylvaniai kampányrendezvényen szóba hozta az általa nem kedvelt amerikai late night show-k műsorvezetőit. Donald Trump eddig sem rejtette véka alá, hogy nem szimpatizál Jimmy Fallonnal, Stephen Colberttel vagy Jimmy Kimmellel, „nagyon rossznak” tartja őket. Ennek kapcsán megjegyezte azt is:

Ezzel mindössze az a probléma, hogy Carson 2005 januárjában, azaz lassan húsz éve meghalt. Ráadásul 66 éves korában, 1992-ben amúgy is visszavonult a műsorvezetéstől. Trump ötlete egyébként is izgalmas: ha élne, furcsa lenne megnézni az egykor népszerű műsorvezető visszatérését a napi esti műsorkészítésbe, hiszen idén októberben lenne épp 99 éves.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy Trump általánosságban beszélt a Johnny Carson-féle régi műsorvezetőkről vagy tényleg elfelejtette a The Tonight Show egykori házigazdájának halálát. Az eset mindenesetre nem jött jól a republikánus elnökjelöltnek, akinek karaktere alapvetően kapott más fénytörést Kamala Harris megjelenésével. Míg az egészségügyi gondokkal és láthatóan memóriaproblémákkal küzdő Joe Biden mellett egy ütőképesebb jelöltnek tűnt, a maga 78 évével most ő lett az idős jelölt az idén 60 éves Harris mellett. A demokrata kampánycsapat pedig természetesen soha nem mulasztja el virálissá tenni, ha Trump "néha" furcsa dolgokat beszél.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!