Hatalmas tragédia lett volna, ha a két intézkedő nem tudta volna megakadályozni, hogy kocsijához érjen.


Januárban mindenkit sokkolt a hír, hogy egy őrjöngő féri egy újbudai társasházban megszúrt három rendőrt, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe.

Azóta sok minden kiderült a gyilkos Sz. Szilárdról, most pedig a Blikk birtokába jutott egy egészen megdöbbentő felvétel.

Mint korábban is megírtuk, a gyilkos a kocsijához akart eljutni, a rendőrök ebben akadályozták meg. Feltehetőleg ezt a kést akarta használni, ami elképesztő tragédiához is vezethetett volna.

„Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett. Tette után pedig az autójához próbált eljutni, feltehetőleg azért, hogy megszerezze a bozótvágót. Ennek beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” – mondta el a lapnak dr. Borbély Zoltán, az elhunyt rendőr családjának ügyvédje.

A Blikk információ szerint Sz. Szilárd mindhárom rendőrrel végezni akart. Úgy tudják, a vállalkozóként dolgozó férfi a XI. kerületi rendőrökre különösen ki volt hegyezve: őket okolta, hogy bírósági eljárást folyt ellene garázdaság és testi sértés miatt. Korábban ugyanis egy biztonsági őrrel tettlegességig fajuló vitába keveredett.

A gyanúsított jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van. Az, hogy végül itt marad vagy börtönben kell letöltenie a büntetését, nagy mértékben az őt vizsgáló, kirendelt elmeorvos szakértő megállapításain múlik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!