„Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött. Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött” - írták.


Novák Katalin és Varga Judit lemondására reagált a DK is. Dobrev Klára aláírásával az alábbi közlemény adták ki:

"Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött. Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött, egy pillanatig sem betöltve a köztársasági elnök valós szerepét.

Azért, hogy ez ne történhessen meg újra, az Árnyékkormány programjával összhangban

Az ehhez szükséges javaslatot benyújtjuk a parlamenthez, a közvetlen köztársaságielnök-választás költségeinek minimalizálásáért pedig azt javasoljuk, hogy ez a választás is június 9-én, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben legyen. Ezzel párhuzamosan pedig aláírásgyűjtést is indítunk a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, hogy minél több magyar ember támogatását szerezzük meg. Nem szabad megengedni Orbánnak, hogy ismét ő válasszon. Támogass minket az aláírásoddal, döntsenek végre az emberek az új köztársasági elnökről!

Dobrev Klára, Árnyék-miniszterelnök, a DK EP-képviselője"


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!