Gyurcsány Ferenc pártja válaszokat vár a kormánytól a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének ügyében. Az elkövető nincs eltiltva a gyerekektől, vagyis a férfi a kegyelem óta szabadon visszamehetett a gyerekek közé.


A Demokratikus Koalíció (DK) válaszokat vár a kormánytól arra, hogy a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettese az elnöki kegyelem óta eltelt időszakban dolgozott-e iskolában, óvodában vagy gyermekekkel foglalkozó szociális intézményben.

Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján emlékeztetett,

A kormány eddig nem árulta el, hová lett a férfi, azonban az országnak, köztük minden magyar édesapának és édesanyának joga van tudnia, hogy gyerekek közelébe férkőzhetett-e a "pedofilsegítő" az elnöki kegyelem után - fogalmazott az ellenzéki párt szóvivője.

Barkóczi Balázs arról beszélt, úgy kell módosítani a Büntető Törvénykönyvet, hogy ez ne történhessen meg ismét, ezért a DK rendkívül szigorú pedofilellenes törvénycsomag bevezetését javasolja, egyben arra kért mindenkit, hogy támogassa a párt Novák Katalin lemondását követelő online petícióját.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!