Jenson Brooksbynak egy szetten keresztülsikerült csak megtréfálnia Novak Djokovicot az amerikai nyílt teniszbajnokságon, de a szerb a borzasztó kezdés után végül simán legyőzte a nyolcaddöntőben a szabadkártyával indult 20 éves amerikait.

Kapcsolódó

Egy 18 éves srác jelezte, feleslegesen aggódnak a teniszdrukkerek

Carlos Alcaraz idén robbant be, de máris gyűjtögeti a skalpokat a Grand Slameken, a US Openen pedig a legjobb nyolc közé jutott.

Brooksby az első szettben szenzációsan játszott, 6:1-re elgázolta sokkal nevesebb ellenfelét, aki a következő három játszma mindegyikét úgy kezdte, hogy elveszítette saját adogatójátékát, ez pedig nem jó ómen egy ilyen klasszissal szemben.

Djokovic végül 2 óra 58 perc alatt 1:6, 6:3, 6:2 és 6:2-re győzött, és már csak három győzelemre van attól, hogy New Yorkban történelmet írjon, és egy győzelemmel begyűjtse a szezonbeli negyedik Grand Slam-trófeát is, amire 52 éve nem akadt példa.

"Számomra elég gyengén kezdődött a mérkőzés, de ellenfelem másfél szetten át nagyszerűen játszott, de aztán sikerült megtörnöm és végre én is elkezdtem jól megütni a labdákat. Nagyon kimerítő mérkőzés volt" - nyilatkozta Djokovic.

Élveztem, hogy végre telt ház volt az Artur Ashe Stadionban, a szurkolók sok energiát adtak mindkettőnknek. Brooksby nagyon tehetséges, nagy jövő előtt áll, ezt a meccs végén meg is mondtam neki

- tette hozzá, elárulva, hogy mit is beszélgettek a hálónál.

Djokovic ezzel a 79. győzelmét aratta New Yorkban, és az örökranglistán utolérte André Agassit. Náluk több győzelmet csupán Roger Federer (89) és Jimmy Connors (98) számlál

Nole joins a list of #USOpen legends with his 79th singles win in New York. pic.twitter.com/moD9RuVbPV

- US Open Tennis (@usopen) September 7, 2021

A szerb a negyeddöntőben az olasz Matteo Berrettinivel találkozik, aki 6:4, 3:6, 6:3, 6:2-re verte a német Oscar Ottét.

A nőknél a 2019-es bajnok, kanadai Bianca Andreescu sérülten játszva, 3 és fél órás csatában, három szettben kikapott a görög Maria Szakkaritól.

US Open, nyolcaddöntő

Férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) - Brooksby (amerikai) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2
Berrettini (olasz, 6.) - Otte (német) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Harris (dél-afrikai) - Opelka (amerikai, 22.) 6:7 (6-8), 6:4, 6:1, 6:3
Zverev (német, 4.) - Sinner (olasz, 13.) 6:4, 6:4, 7:6 (9-7)

Nők
Kar. Pliskova (cseh, 4.) - Pavljucsenkova (orosz, 14.) 7:5, 6:4
Szakkari (görög, 17.) - Andreescu (kanadai, 6.) 6:7 (2-7), 7:6 (8-6), 6:3
Raducanu (brit) - Rogers (amerikai) 6:2, 6:1
Bencic (svájci, 11.) - Swiatek (lengyel, 7.) 7:6 (14-12), 6:3

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!