A Ferencváros 33-27-re legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, szombaton Érden.

A magyar csapat keretéből Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Tóth Nikolett hiányzott sérülés miatt. Sok hibával kezdődött a találkozó, amelynek elején a horvátok 4-1-re elléptek, majd az FTC játéka átmenetileg összeszedettebbé vált, ez egyenlítést eredményezett (6-6). A Podravka a folytatásban jól használta ki a házigazdák védekezésének hiányosságait és a 18. percre újra háromgólos különbséget alakított ki. Janurik Kinga védéseire alapozva a Ferencváros emberelőnyben megint egyenlített, és mivel az első félidő utolsó négy percében nem született gól, a szünetben döntetlen (15-15) volt az állás.

A második felvonást az egyre hatékonyabban védekező magyar bajnokcsapat kezdte 4-1-es sorozattal, és mivel a lendülete a folytatásban is kitartott, illetve Janurik továbbra is remekül védett, egy újabb 5-0-s széria következett, így a 42. percre eldőlt a mérkőzés. A házigazdák ekkor nem is emlékeztettek az első félidőben látott önmagukra, támadásban és védekezésben is sokkal jobban teljesítettek, ennek köszönhetően magabiztosan győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar csapat világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt kilenc góllal, Szöllősi-Zácsik Szandra és Alicia Stolle egyaránt ötször talált be, ahogyan a túloldalon Dejana Milosavljevic és Dijana Mugosa is. Janurik Kinga 11 védéssel zárt.

Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Ferencváros egy hét múlva az orosz Rosztov-Don otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

BL-csoportkör, 2. forduló, A csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 33-27 (15-15)

övések/gólok: 56/33, illetve 51/27
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 0
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!