Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Carmen Dell'Orefice nagyon népszerű és keresett személyiség a modellszakmában. Még 88 éves korában is rengeteg rajongója van.

Első alkalommal a Vogue címlapján jelent meg 1946-ban, ekkor még csak 14 éves volt. Elképesztő szépsége lenyűgözte a fotósokat. Íme a képek, amelyek akkoriban az egész világot lázba hozták.

Egy balerina és egy hegedűművész lányaként látta meg a napvilágot, a család meglehetősen szerény körülmények között élt. Szülei korán elváltak, a kislány pedig az édesanyjával maradt. Anyja azt szerette volna, ha a lánya az ő nyomdokaiba lép, ezért balettiskolába íratta.

Carmen édesanyja szigorú és igényes nő volt, aki állandóan éles megjegyzéseket tett lánya kinézetére. Carmen rút kiskacsának tartotta magát, mivel ő volt a legmagasabb és legsoványabb lány az osztályban. A fiúk egyáltalán nem érdeklődtek iránta.

Szegénységben nőtt fel, hónapokig a bentlakásos iskolában élt. Arról álmodott, hogy balerina lesz, de a reuma véget vetett ennek az álomnak. Így 14 éves korában modellkedni kezdett. 1946-ban már a Vogue címlapján jelent meg a képe.

Carmen tisztán emlékszik a napra, amikor az autóbuszról leszállva megpillantotta a magazint egy közeli újságárus standján. A kép láttán sírva fakadt. Gyűlölte saját magát, a frizurája fiússá tette őt.

Habár modellként dolgozott, Carmen egyáltalán nem élt jómódban. Néha még ételre sem volt elég pénze. Idővel aztán elkezdett többet keresni, 25 dollárt óránként. A fiatal lánynak takarékoskodnia kellett, néha görkorcsolyával ment munkába, és szabónál varratta a ruháit.

Carmen még emlékszik rá, milyen nehéz élete volt gyerekkorában. Az édesanyjával meleg víz és lift nélküli lakásban éltek, úgy gyűjtötték össze az aprópénzt, hogy legyen pénzük kifizetni a villanyt. De éppen ennek a tapasztalatnak köszönhetően, megtanulta értékelni a pénzt és az életet.

1963-ban a modell úgy döntött, befejezi a karrierjét. Felhívta az ügynökét, és arra kérte, hogy ne küldjön több ajánlatot. De amikor bejelentette, hogy felhagy a modellkedéssel, az ügynöke csak nevetett.

És valóban, 1978-ban Carmen megismerte Norman Parkinsont, aki visszahozta őt a divat világába. Beleegyezett, mert ekkor már elvált egykori férjétől, és már a lánya is lassan felcseperedett.

Carmen soha nem próbálta meg elrejteni a korát, nem festette meg a haját, sőt mi több, kifehérítette. Ezüstös frizurája ikonikussá vált az elmúlt évtizedek során.

Carmen könyvet is írt, "Szépnek lenni: titkok és trükkök, amelyeket 40 év alatt megtanultam modellként" címmel.

A divat igazi legendájának nevezhetjük, rendszeresen megjelenik bemutatókon, és a nagy divatházak továbbra is igényt tartanak a munkájára. Idén Carmen Alberta Feretti és Adrienne Vittadini által szervezett divatbemutatókon is megjelent.

66 éves pályafutása során Carmen Dell'Orefice összesen hatszor szerepelt a Vogue címlapján, és 14 különböző kozmetikai termék reklámarca volt.

Egy olyan társadalomban, amely a fiatalság és a szépség megszállottja, Carmen arra emlékeztet mindenkit, hogy egy nő bármilyen életkorban nézhet ki csodálatosan.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!