Az ügy tárgyalásán az ismertetést több vádlott ügyvédje is próbálta megakadályozni. Ez nem sikerült, így került elő Nobilis Kristóf neve egy panamai offshore cég tulajdonában álló svájci bankszámla kapcsán.


Egy ismert magyar milliárdos üzletember neve és egy hozzá kötődő svájci bankszámla is előkerült az Agrárminisztérium visszaélési ügyében, amit a Székesfehérvári Törvényszéken tárgyalnak – írja a Direkt36.

Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár a bűnügy elsőrendű vádlottja. Mi is megírtuk, hogy

A Direkt36 szerint szeptemberben fontos részletek derültek ki a bíróságon: a bíró banki dokumentumokat ismertetett, bár ezt több vádlott ügyvédje is megpróbálta megakadályozni.

A pénzt ügyvédi irodák kapták meg, ezek vezetői szintén vádlottak Nagy János mellett. Ők jelentős összegeket utaltak egy budapesti cégen keresztül egy svájci bankszámlára.

A számla egy panamai offshore cég tulajdonában volt, amely egy magyar milliárdos üzletemberhez, Nobilis Kristófhoz köthető - ezt maga a bíró ismertette.

A bíró egyébként azt olvasta fel, hogy a svájci számla tulajdonosa a 2007-es bejegyzésű Robson Holding & Finance Corp. nevű panamai offshore cég, az iratokat a magyar hatóságok kértek ki Svájctól. Nobilis Kristóf a Robson aláírásra jogosult tisztviselője, vagyis ő jár el a cég nevében.

A portálnak sem Nobilis Kristóf, sem a fia nem válaszolt. Az ügyben pénzmosás miatt is zajlik nyomozás, de nem közölte az ügyészség, hogy kiket hallgattak ki.

Nobilisnak olyan egykori vagy jelenlegi kormányközeli szereplőkkel is volt üzleti kapcsolata, mint Spéder Zoltán bankár és Schmidt Mária történész - írja a lap.

Nagy János májusban részletes vallomást tett a bíróságon, szerinte valójában feljebb születtek azok a döntések, amelyek miatt bűncselekménnyel vádolják, a miniszter, Nagy István döntött például az ügyvédi irodák díjáról. A minisztert is meg fogja hallgatni a bíróság, de csak 2024-ben.

- vallotta Nagy.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!