Az esetről a Staffordshire-i rendőrség szóvivője számolt be. A harmincéves férfit, Lance Kinget a Royal Stoke Egyetemi Kórház sürgősségi osztályára szállították be, délután fél kettőkor. Még nem lehetett biztosan tudni, hogy koronavírusos-e, de tünetei már voltak, erősen köhögött.

Egy vizsgálóba vitték, ahol a kórház személyzete szerint elkezdett nyugtalanul viselkedni.

Két ápoló igyekezett megvizsgálni, tartva a megfelelő távolságot (arról nincs információ, hogy az ápolókon milyen védőöltözet volt), amikor a férfi hirtelen feléjük hajolt, és teljes erővel az arcukba köhögött.

Állítólag hangosan nevetgélt, sőt később a vizsgáló padlójára is rávizelt. Azt nem tudni, milyen befolyásoltság alatt viselkedett ilyen irracionálisan, de a dolog nem bizonyult jó ötletnek.

Mivel a tünetei nem voltak erősek, a gyógyulása után bíróság elé állították, és egy év börtönbüntetésre ítélték.

hirdetés

A kerületi bíró, Kevin Grego azt nyilatkozta a sajtónak:

"Egy ilyen globális vészhelyzetben nem számít, hogy valaki miért viselkedik így. Mindenki nehezen viseli ezt a helyzetet, lelkileg megtörik, kiborul, egy kicsit paranoiás lesz sok ember. De semmi sem mentség arra, hogy veszélyeztessük azoknak az egészségét és életét, akik nap mint nap a mi életünkért küzdenek."

Az egésszégügyi dolgozók védelme a bíró szerint most elsődleges fontosságú.

"Nekik nincs választásuk. Nem dönthetik el, kit látnak el és kit nem. Ők végzik a dolgukat, és a társadalmunknak meg kell védenie őket. Ezért mindenkire, aki veszélyezteti őket, a törvény legnagyobb szigorával fogunk lesújtani."

A koronavírus-stressztől megzavarodott emberek miatt a rendőrségnek máshol is közbe kellett lépnie Angliában. Letartóztattak egy 49 éves férfit is, aki két nap alatt legalább ötvenszer hívta fel a mentőket, állítólag félrevezető információkkal zavarta össze a vonal túlsó végén lévő egészségügyi szakembereket, és ezzel hátráltatta a mentősök és a sürgősségi orvosok munkáját.

Őt május 7-én állítják bíróság elé.



hirdetés