A nő tudott arról is, hogy a férfi megölte a kisebbik lányát is. Ha kérdezték tőle, hogy hol vannak a gyerekek, azt hazudta, hogy elköltöztek.


Több emberen elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség egy 49 éves diósjenői férfival szemben, aki megölte két nevelt lányát – közölte a főügyészség az MTI-vel.

A vád szerint 2009 februárjában a férfi diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár.

Egy hónap múlva a férfi a februári áldozat

A férfi a holttestet előbb a házában egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. A vádlott 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a lány csontjait kiásta és elégette, az el nem égő maradványokat pedig máshol földelte el.

A vádlott élettársa, a lányok anyja tudott a férfi tetteiről, de ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek. A férfi élettársa ellen bűnpártolás bűntette miatt emeltek vádat.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt. Az ügyészség közleménye szerint ha a vádlottak beismerik tettüket, a 49 éves férfi maximum 15, a lányok anyja pedig két évet kaphat – írja a Blikk.

A 14 éve történt targédia ügyében a nyonmozást a rendőrség most decemberben zárta le. Nyáron ugyanis a gyanúsított a kihallgatásakor megtört és megmutatta, hol és milyen körülmények között rejtette el a kisebbik lányt.

Az áldozatok testvére, Attila a lapnak elmondta, hogy borzasztóan megviselték a történtek: „Össze vagyok törve, nagyon fájdalmas, de végre megszűnik a bizonytalanság és méltó módon el tudjuk őt is temetni. Végre újra együtt lehetnek majd”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!