A tankerületi igazgató szerint nincs is tagozat az iskolában, ez csak egy marketingfogás az intézmény részéről. Szerinte a tanárhiányt is megoldották – úgy, hogy megszüntették a csoportbontást.


Egy budapesti iskolában akkora a tanárhiány, hogy az informatika és matematika tagozatos diákok néha csak délre járnak be az iskolába, mert nincs aki megtartsa az óráikat – erről beszélt több szülő az RTL Híradójának.

„Az óráknak nem szakszerű a helyettesítése. A gyerekek sokszor délre mennek vagy délben már otthon vannak. És amiatt nagyon el vagyunk keseredve, hogy az osztály fele informatika szakos, ami most digitális kultúra, de az elmúlt 8 hónapban nem volt informatikatanár” – mondta egy szülő, akinek gyereke az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola tanulója.

Másikuk arról beszélt: „Két matektanár is felállt. Az őszi szünet után visszamentünk, és a matematikatanárok, akik aláírták a felmondó nyilatkozatot, sajnos már nem tudnak dolgozni. A matematikaóránk nekünk nincs megoldva”.

Az intézményt fenntartó Közép-Pesti Tankerületi Központ vezetője kedden szülői fórumot tartott az iskolában. Házlinger Györgynek volt magyarázata a kialakult helyzetre:

Házlinger György arról is beszélt, hogy a matematikatanárok hiányát úgy oldják meg, hogy – ahogy fogalmazott – nem nagyon lesznek az iskolában csoportbontások.

Pedig a szülők szerint lenne megoldás, hogy csoportokra bontsák a diákokat matematika órán. Az egyik tanár ugyanis, aki a státusztörvény miatt felmondott, óraadóadóként visszadolgozna. Ha engednék. Erről azonban legkorábban decemberben kezdenének vele tárgyalni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!