A járványhelyzet ellenére Sir David Attenborough újabb sorozattal jelentkezik, amelyben ismét a klímaváltozás következményeire hívja fel a figyelmet - írja az ABC News. A természettudósnak úgy sikerült tető alá hoznia a projektet, hogy a járvány alatt mindössze kétszer hagyta el otthonát - akkor is csak azért, hogy fogorvoshoz menjen.

A Perfect Planet című sorozat azt mutatja be, miért tökéletes élőhely a bolygónk. Ehhez négy évig forgattak különböző helyszíneken, hogy aztán végül eljusson a történet a járványhelyzetig. A különböző epizódok azokra a tényezőkre fókuszálnak, amelyek nagyban meghatározzák bolygónkat: a nap, az óceán, a vulkánok és persze az emberiség.

"Ha az emberiség túl akar élni súlyos katasztrófák nélkül, akkor itt az idő cselekedni"

- hangzik Attenborough által a sorozat üzenete.

hirdetés

A sorozat egyik különlegessége, hogy rendhagyó módon vették fel: ugyan négy évig forgattak 31 országban, egy részét már a járványhelyzet alatt vették fel.

A stáb a 94 éves férfi nyugat-londoni házának kertjében verte fel bázisát, a kábeleket az ablakokon keresztül vezették be a házba, így rögzítették a szövegeket, amiket Attenborough a nappalijában mondott fel.

Néha azért átrendezték a helyiséget, hogy ne legyen olyan egyhangú. Még egy kis kunyhót is építettek az egyik stábtag számára, akinek az volt a dolga, hogy kint üljön, és hallgassa, mit mond a tudós.

Attenborough hozzáfért a nyersanyaghoz, ott helyben meg tudta nézni, miket is vettek fel. A forgatás alatt végig kapcsolatban volt Alastair Fothergill producerrel, aki 160 kilométeres távolságból, Bristolból felügyelte a munkálatokat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés