A harmadik adás témája: Több mint tánc. Hunyadi Donatella, Eszenyi Enikő és Király Linda landolt a veszélyzónába.


A rejtélyes cím arra utalt, hogy mindenki belecsempészett valami személyes üzenetet a produkciójába. Marics Peti a barátainak ajánlotta a Stana Alexandra oldalán lejtett hip-hop táncát. Bevallom, kicsit úgy érzem, a hip-hop esetében a „társastánc” fogalma nagyon tágan van értelmezve. (Ha már itt tartunk, a zene fogalma is.)

Maga Peti fogalmazta meg remekül: „Mit várunk a hip-hoptól?” Én mondjuk semmit, és ahhoz képest szórakoztató volt. A zsűrinek tetszett a produkció, de vártak volna valami váratlant.

A visszafogott értékelés ellenére 25 pontot kaptak, ami ebben a műsorban magasnak számít, főleg első produkcióra. Vicces megfigyelni az ilyen műsorokban, amikor a zsűri nagyon szakmai alapon nagyon kritikus, majd egy hirtelen fordulattal felpontozzák az imént lehúzott produkciót.

Király Linda személyes mélypontjait táncolta ki magából a csacsacsában Suti Andrással. (Közben azon gondolkozom, hogy én hogy fogom kicsacsacsázni ezt a műsort magamból.)

A zsűrinek legjobban az tetszett, ahogy Linda a felvezető kisfilmben felvállalta a hibáit (például felemlegette a Himnuszos malőrt), és mintegy mellékesen azért a táncot is megdicsérték. Juronics Tamás mondjuk várna már valami újat. 22 pontot kaptak csak, sovány vigasz, hogy ebben a szakaszban így is másodikok lettek.

Hunyadi Donatella az édesanyjának, Kiszel Tündének szerette volna megköszönni a sok szeretetet, rumba formában. Fogadjunk, ti sem gondoltátok, hogy az „Úgy szeretném meghálálni” című Kovács Kati slágerre rumbázni lehet. Hurrá, nem halunk meg hülyén.

A tánc végén még egy csokor virágot is kapott Kiszel Tünde. Lékai-Kiss Ramóna és Ördög Nóra is elsírta magát. Nóri kicsit elmoralizált azon, hogy lám mégsem olyan rossz, ha a celebek a médiában szerepeltetik a gyerekeiket (ahogy azt ő is teszi).

A zsűri azért annyira nem tudott meghatódni, hogy ne vegye észre a tánc hiányosságait (Donatella lábmunkáját korábban is kritizálták), és csak 21 pontot adtak.

Sosem hittem volna, hogy valaha egy mondatban hallom a Måneskin és paso doble szavakat, de most ez is megtörtént. Csuti a személyével kapcsolatos előítéleteket akarta letörni ezzel a tánccal.

Szente Vajk is Katicát emelte ki. Juronics Tamás felhívta Csuti figyelmét, hogy ne tévessze meg a sok gratuláció: akinek nem tetszik a produkció, az általában nem jön oda. Én sem érzem úgy, hogy közelebb kerültem volna Csuti úr valódi énjéhez, de cukin örült a 24 pontnak.

Krausz Gábor az elvált férfiaknak üzent, szambában. Még mindig eggyel jobb, mintha a táncos fiúknak. A kisfilmjéből megtudhattuk, hogy úgy érzi, lezárta már a múltat.

Szente Vajk meg is irigyelte, hogy ő nem szambázott inkább, amikor elvált. Nóri dühöt érzett a táncban játékosság helyett, de a többiek nem értettek egyet vele. 23 ponttal jutalmazták. Mikes Anna megdicsérte Gábort.

Radics Gigi a magányos nőknek próbált vigaszt nyújtani, és úgy érezte, ennek az a legjobb módja, ha a saját dalára keringőzik. Nórának hiányzott valami, úgy érezte, nincsenek kellően összhangban Gigi és Baranya Dávid. Juronics Tamás és Szente Vajk megengedőbb volt, így 23 ponttal holtversenyben Karusz Gáborék mellé kerültek a tabellán.

Eszenyi Enikő a szüleinek tangózott. Megható volt a kisfilmben az anyukájával látni, valahogy közelebb hozta, háromdimenzióssá tette. Azt el kell ismerni, hogy Enikő hétről hétre a rá jellemző maximalizmussal odateszi magát a Dancingben.

A tangó persze nem idegen tőle, hisz egy teljes önállóestje erről szólt. Ördög Nórát még így is meg tudta lepni. 24 ponttal holtversenyben a második helyre kerültek.

Már csak T. Danny maradt, ő a szerelmének próbált üzenni. Jelentem, T. Danny egy zseni. Megvalósította sok férfi álmát:

Danny és Lissák Laura jive-ot táncolt a Wake Me Upra, ami valóban egy tánciskolákban bevett jive alapdal. (Akárcsak a Kacsamesék főcímdala). Dannynek meglepően jól áll a rózsaszín öltöny, meglepően könnyeden jive-ozik, és még cigánykerekezni is tud. Az idei évad eddigi legmagasabb pontszámát kapták, 27-et mindösszesen.

Hunyadi Donatella, Eszenyi Enikő és Király Linda landolt a veszélyzónába. Ebből az utóbbi jelentett meglepetést, a másik két hölgynek ez már nem újdonság. A zsűri Lindát mentette meg, a nézők Donatellát. Így tehát Eszenyi Enikő számára ért véget a verseny, ami nem meglepő, legutóbb is a zsűrinek kellett megmentenie.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!